Raisin Hope Foundation

Switch to desktop

Schrijf je nu in voor RH Event!

Op zaterdag 30 augustus 2014 organiseren wij ons derde Raisin Hope Cycling Event op en rond Spaarnwoude.  Schrijf je nu in via onze speciale evenementwebsite www.raisinhoperide.nl! Wie uiterlijk woensdag 27 augustus a.s. inschrijft krijgt de barbecue er gratis bij! Op de dag zelf inschrijven kan ook voor hetzelfde bedrag, maar dan zonder barbecue. De inschrijfkosten bedragen 25 euro. Mensen met hersenletsel mogen gratis deelnemen, maar dienen zich wel in te schrijven.

 

Raisin Hope Cycling Event 2014 Schrijf in banner 310 x 143

 

Op en rond wielercircuit Spaarnwoude kan iedereen op eigen niveau een prestatie neerzetten, zowel sportieve toerfietsers als mensen met een ernstige vorm van hersenletsel. Er zijn parkoersen van 3, 25, 50, 100 en 150 kilometer. De lange toertocht gaat door het mooie Noordhollandse waterlandschap en is mede uitgezet door onze ambassadeur: tweevoudig Nederlands kampioen Niki Terpstra (zie voor route onderaan dit bericht).

 

Nieuw dit jaar zijn twee MTB-parkoersen. Liefhebbers van 'off road'-fietsen kunnen zich uitleven op parkoersen van 30 en 45 kilometer. De korte afstand is voor alle MTB-ers, terwijl het lange parkoers ook enkele technische stukken kent en dus ook voor geoefende mountainbikers een uitdaging is.

 

Om slachtoffers en niet-slachtoffers van hersenletsel bijelkaar te brengen is er na afloop rond 14.00 uur een gezamenlijke barbecue. Mensen met hersenletsel mogen gratis deelnemen aan het fietsevenement. Zij dienen zich wel op te geven. Tevens vragen wij hen als tegenprestatie om wel zoveel mogelijk betalende fietsvrienden mee te nemen of een eigen actie te starten (zie 'Kom in actie' hieronder).

 

AANGEPASTE FIETSEN

De Raisin Hope Foundation wil meer begrip kweken in de maatschappij voor mensen met hersenletsel en hen daarnaast de kans bieden om sportief te bewegen. Aangetoond is dat sporten een zeer positief effect heeft bij de revalidatie en het vitaal blijven na hersenletsel. Fietsen is daarvoor perfect geschikt. Helaas is het rijden op een gewone fiets niet voor ieder slachtoffer van hersenletsel weggelegd. Daarom haalt de Raisin Hope Foundation onder meer geld op voor aangepaste fietsen, die via organisaties als revalidatiecentra, dagbestedingscentra en fietsclubs door zoveel mogelijk mensen met een ernstige beperking ten gevolge van hersenletsel kunnen worden gebruikt.

Vorig jaar hebben we een duofiets gerealiseerd, die momenteel voor iedereen met hersenletsel beschikbaar is bij Heliomare Dagbesteding Krommenie. Dit jaar hopen we een aangepaste fiets(en) te realiseren voor Edégé-Reigersdaal, dat in de kop van Noord-Holland verschillende locaties heeft voor mensen met een beperking. Op deze manier willen we een volgende stap zetten op weg naar een hopelijk steeds verder landelijk dekkend netwerk van uitleenpunten, zodat mensen met hersenletsel de mogelijkheid krijgen weer gezond te bewegen, een deel van hun vrijheid terugkrijgen en beter kunnen deelnemen in de maatschappij.

 

KOM IN ACTIE!

Om zoveel mogelijk aangepaste fietsen aan te kunnen bieden, zodat ook mensen met hersenletsel frank en vrij van sporten in de buitenlucht kunnen genieten is er natuurlijk veel geld nodig. Daarom vragen wij deelnemers om naast het inschrijfbedrag op vrijwillige basis een eigen sponsoractie op te zetten onder familie, vrienden, kennissen en collega's met als streefbedrag 250 euro. Dit kan gemakkelijk met de actie-tool op onze website.

 

HERSENLETSEL

De Raisin Hope Foundation Nederland zet zich in om mensen met (traumatisch) hersenletsel te steunen. Wij doen dat door activiteiten te organiseren in de fiets- en wielerwereld. Jaarlijks lopen zo'n 100.000 mensen in Nederland traumatisch hersenletsel op. Veelal met blijvende gevolgen als hoofdpijn, snelle vermoeidheid, concentratiezwakte, geheugenproblemen, stemmingswisselingen, gedragsverandering en coördinatiestoornissen. Hersenletsel is vaak onzichtbaar voor de buitenwereld, waardoor deze doelgroep regelmatig op onbegrip stuit.

 

ROUTE

De Raisin Hope Toertocht doet o.a. de volgende plaatsen aan:

Recreatiegebied Spaarnwoude – Westzaan – Zaandijk - Zaanse Schans – Neck – Purmerend - Oosthuizen – Avenhorn – Spierdijk - Heerhugowaard/Obdam – Rustenburg – Ursem - Schermerhorn – Driehuizen - West-Grafdijk – Markenbinnen – Westknollendam - Wormerveer – Krommenie – Willis – Krommeniedijk - Busch en Dam - Recreactiegebied Spaarnwoude (download HIER de gedetailleerde routebeschrijving)

 

  

Laatst aangepast op

Copyright 2013

Top Desktop version