Raisin Hope Foundation

Switch to desktop

Niki wint in 'de hel'

Dolgelukkig komt Niki Terpstra over de finish in Roubaix. Dolgelukkig komt Niki Terpstra over de finish in Roubaix. Foto: OPQS/Tim de Waele

Onze ambassadeur Niki Terpstra heeft Nederland na tien jaar weer een klassieke zege bezorgt door Parijs-Roubaix te winnen.

 

,,Rammen, rammen. Rijden rijden. En maar hopen dat ze niet kwamen´´, zo beschrijft Niki zijn laatste kilometers van de kasseienklassieker. Onze ambassadeur laat zich in deze levendige editie van Parijs-Roubaix laat zien. Zijn ploeggenoot Tom Boonen zet zeventig kilometer voor de meet al een grote aanval in en in de finale is zijn ploegmaat Zdenek Stybar vooraan te vinden, waardoor Niki in de luwte blijft. In de slotfase rijdt hij alsnog naar de kopgroep. ,,Echt goed voelde ik mij niet meer, maar ja wie wel met nog tien kilometer te gaan. Ploegleider Wilfried Peeters zei tegen mij en Stybar dat als we konden het nog een keer moesten proberen. Dan zou Boonen mooi beschermd zitten. Ik dacht dan probeer ik het maar.''

 

Op iets meer dan zes kilometer voor de finish demarreert de Noordhollander. De overige koplopers kunnen niet reageren. Ze zijn leeggereden en vrezen de mee geslopen sprinters Peter Sagan en John Degenkolb. Solo komt Niki aan op de beroemde wielerbaan van Roubaix en sleept onbedreigd zijn mooiste zege uit zijn wielerloopbaan binnen.

 

Uit de lucht vallen komt de zege in geen geval. Twee jaar geleden eindigde onze RHF-ambassadeur al als vijfde en vorig jaar was hij derde. Dit seizoen zegevierde hij al in Qatar en in de semi-klassieker Dwars door Vlaanderen. Niki viel direct na de finish in de armen van zijn vrouw Ramona. Beiden wisten geen woord uit te brengen. ,,Dit is voor mij de grootste klassieker van allemaal. Dat ik die nu heb gewonnen, daar heb ik altijd van gedroomd!'', spreekt Niki even later. Hij bezorgt Nederland bijna tien jaar na de zege van Erik Dekker in Parijs-Tours weer een klassieke zege en schaart zich in het unieke rijtje van Nederlandse winnaars van 'De Hel van het Noorden' naast Peter Post, Jan Jansen, Jan Raas, Hennie Kuiper en Servais Knaven.

 

Laatst aangepast op

Copyright 2013

Top Desktop version